Sosyal Medya

Güncel

Müslüman’a sövgü filmine tepki

Madımak Oteli’nde gerçekleşen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas olayları, ‘düzmece’ bir şekilde beyaz perdeye taşınıyor. Ateist-sol odakların büyük destek verdiği, 25 Eylül’de vizyona girecek olan “Carina’nın Günlüğü-Sivas 93” isimli film, şimdiden tartışma konusu oldu. Filmin tamamen Müslümanları karalamak için hazırlandığını dile getiren Sivas Davasının mağdurlarının aileleri ve Sivas halkı, Sivas’ta hiçbir araştırma yapmadan ve kimseye danışılmadan hazırlanan filmin tamamen iftiradan ibaret olduğunu söylediler.



25 Eylül’de vizyona girecek olan ve Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden tek yabancıolan Hollandalı gazeteci Carina Cuanna’nın hikâyesi üzerinden anlatılacak filmde, Sivas MaÄŸdurlarının fikrinin alınmadan gösterime girecek olması; büyük tepki topladı. Sivas Davasının maÄŸdurlarının aileleri ve Sivas halkı, söz konusu filmin Müslümanları karalamak için yapıldığını, Sivas’ta hiç bir araÅŸtırma yapmadan ve kimseye danışılmadan hazırlanan filmin, tamamen iftiradan ibaret olduÄŸunu söylediler.

Sivas Davası maÄŸdurlarından Cafer Soykök’ün oÄŸlu Feyzullah Soykök, ülkemizin terörle mücadele ettiÄŸi, iç ve dış mihrapların her türlü kalleÅŸliÄŸi iftirayı yalanıyla hükümeti ve milletimizi sıkıntıya sokmak istediÄŸi böyle bir dönemde bu filmin vizyona girmesinin iyi niyetten çok uzak olduÄŸunu ifade etti. Madımak filminin “Sivaslıları ve Müslümanları karalamaya yönelik bir çalışma” olarak deÄŸerlendiren Soykök, “Sivas’ta araÅŸtırma yapılmamış, kimsenin fikri alınmamıştır. 28 Åžubat sürecinin Müslümanlara oynanan oyunların ilk adımlarından olan Sivas olayları neticesinde, hiç bir kamera kaydı olmayan görüntüsü olmayan insanlar polis teÅŸhisi ile mahallelere kurulan tahtalara yazılan isimlerle tutsak edilmiÅŸtir” dedi.

Sivas’ta tüm mezhepten insanlar bir arada huzur içerisinde yaÅŸadığını dile getiren Soykök, “Sivas olaylarının devamında ne bir alevinin, ne sünninin böyle bir konudan dolayı burnu kanamamıştır. Dışardan futbol takımı destekler gibi insanları tahrik edip gruplara ayırmaya çalışmak kolay. Merak eden gelip Sivas’a insanların bir arada nasıl yasadıklarını görsün. Bu filmin yapımcısı, senaristi oyuncusu büyük bir hataya ve tahrike imza atmaktadır. Sivas halkı bu tahrik kokan iftira kokan filmden rahatsızdır. Bunu anlamak için Sivas’ta anket yapmaları yeterlidir. Artık yeter çeyrek asırdır günahsız yere çektiÄŸimiz çile yetmezmiÅŸ gibi, hayatımızın her alanında karsımıza çıkan Sivaslılara vurulan bu damga iftira yine karsımıza çıkarılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

DEMÄ°RKIRAN: NE O GÜNLERÄ° ANLATIYOR NE DE BUGÜNLERÄ°

Vizyon Gençlik DerneÄŸi Sivas Ä°l BaÅŸkanı Mehmet Safa Demirkıran ise, gösterime girecek olan Madımak filminin bütün Müslümanları ve Müslüman Sivas halkını hedef aldığını söyledi. “Sarıklı, cüppeli ve sakallı insanlar, provoke edilen olayların sahnelendiÄŸi bölümde en ön saflarda gösterilerek, adeta ‘irticacı’ adı altında insanları yakanlar olarak gösterilmiÅŸti” diyen Demirkıran, Sivas halkı Alevi’siyle, Sünni’siyle yıllardır kardeÅŸ olarak yaÅŸamış ve halâda yaÅŸamaya devam etmektedir. Film konu ve senaryo itibariyle ne o günleri, ne de bu günleri anlatmaktadır. Bu film daha ÅŸimdiden insanlar arasında huzursuzluklara, ayrışmalara ve kutuplaÅŸmalara sebep olmuÅŸtur” diye konuÅŸtu.

MUHAMMED UZUN

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.